Дали знаеш дека стресот може да те оглупави?

Сите знаеме дека стресот не прави анксиозни, депресивни и нервозни.

Но, најнови невролошки истражувања покажуваат дека премногу стрес може да ја смени структурата и функционирањето на клетките на мозокот и тоа на полошо.

  • Стресот може да предизвика трајно оштетување на твојот мозок.
  • Стресот ги намалува врските меѓу невроните и нивната комуникација, а мозокот има намалена активност

Исто така кога си под стрес твоето тело ослободува кортизол, хормон на стресот.

Високото ниво на кортизол го намалува волуменот на мозокот, покажува студија на јапонски научници.

Посебно е погоден хипокампусот дел од мозокот кој игра главна улога во помнењето и учењето. Што доведува до заборавање и намалување на когнитивните способности.

Заклучокот е дека од стресот буквално оглупавуваш.

Но, како да го намалиш стресот брзо и ефикасно ?

Mагнезан Б6 е смирувачки коктел за нервите, кој ефикасно ќе ти помогне да се справиш со стресот.

Магнезан Б6 е составен од Магнезиум и Витамин Б6.

  • Магнезиумот е важен минерал кој ја регулира способноста на организмот да се справи со стресот.
  • Хроничен физички и ментален стрес го намалува нивото на магнезиумот во телото, и обратно, намалено ниво на магнезиум го зголемува нивотo на стрес. Со што се создава злобен, маѓепсан круг.
  • Зголемен внес на магнезиум ја редуцира анксиозноста, го олеснува стресот и ја минимизира твојата реакција при страшни и стресни ситуации.
  • Магнезиумот исто така го подобрува спиењето.

Но што е со витаминот Б6?

Е тука е вистинската магија за нервите! Витаминот Б6 и магнезиумот делуваат чудесно кога се во комбинација.

  • Витаминот Б6 за 30% ја зголемува ефикасноста и апсорпцијата на Магнезиумот
  • Витаминот Б6 го регулира серотонинот, хормон кој не прави среќни и расположени
  • Витаминот Б6 директно делува на менталната стабилност

Со една таблета дневно Магнезан Б6, ќе го држиш стресот на страна и ќе го заштитиш мозокот. Плус ќе бидеш опуштен и расположен преку цел ден, а навечер ќе спиеш мирно.

Dr. Viton – Магнезан Б6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)