Dr. Viton - Movens

MOVENS ЗА ЖИВОТ БЕЗ БОЛКА

Секојдневното брзање, долгото седење на работното место, неудобните положби на телото, неудобните чевли, напорните домашни обврски најмногу ги чувствуваат нашите зглобови.

Со MOVENS секојдневните предизвици и обврски отсега ќе бидат ваше уживање!

DR. Viton MOVENS >>>

  • Ја намалува болката и вкочанетоста и отекувањето во зглобовите
  • Го олеснува движењето
  • Помага при ревматоидниот артритис и остеоартритисот и ги намалува болките и го намалува времетраењето на болеста
  • Ја зголемува еластичноста на зглобовите, тетивите и лигаментите
  • Ги подмачкува, регенерира и обновува зглобовите и ‘рскавицата
  • Го намалува воспалението во зглобовите
  • Ги заштитува зглобовите од повреди

Благодарение на моќниот состав на MOVENS ќе ја елиминира болката и вкочанетоста во рок од 7 ДЕНА, а за еден месец ќе се чувствувате многу подобро и болката целосно ќе исчезне.

Ви ја претставуваме и тајната формула, совршен спој од 7 состојки кои дејствуваат во совршена симбиоза за да им подарат здравје, цврстина и мобилност на вашите зглобови, а болките на рацете нозете грбот ќе исчезнат засекогаш...

Глукозаминот (D-glucosaminesulphate) како главната состојка на MOVENS е клучот за формирање на 'рскавицата, градење на цврста заштита за вашите зглобови, а покрај заштитата ја поддржува мобилноста и флексибилноста на вашите зглобови.

Хондроитинот (ChondroitinSulfate) е главна состојка на 'рскавицата, која ја одржува течноста во зглобовите, ги „подмачкува“ и ги регенерира. Исто така, го олеснува притисокот на зглобовите при физичка активност.

МСМ (Methylsufonylmethane) е најважниот извор за формирање на колаген во зглобовите. Колагенот е од витално значење за зглобовите затоа што тој jaподдржува структурата на 'рскавицата.

Хијалуронска киселина (HA) (Hualuronicacid) или зглобната течност e основата за непречено движење на зглобовите и нивно одржување. Како што старееме, нивото на природната Хијалуронска киселина која ја содржи нашето тело се намалува.

Kолагенoт (Hydrolyzedcollagen) помага во зачувување на зглобовите и одржување на 'рскавицата. Со староста нашето тело почнува да произведува сè помалку колаген. Тоа значи дека постепено нашата коскена и мускулна структура ја губи својата еластичност, цврстина, станува опуштена што може доведе до комплетно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на нашето тело.

Витаминот Ц (Vitamin C) игра значајна улога во синтезата на колагенот. Синтезата на колагенот со Витамин Ц осигурува добра структура на кожата, а таа станува затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, ‘рскавицата и крвните садови (капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

Витамин Д3 е главната поддршка на коските од страна на одржување на нивото на калциум и магнезиум. Бидејќи зглобовите добиваат хранливи материи преку самите коски, а здравите и силни коски се клучни за здрави зглобови.

Чекорете со леснотија и уживајте во секое движење без болка со MOVENS.

ДВИЖИ СЕ СЛОБОДНО СО MOVENS