Dr. Viton - К2 Komplex

 

К2 KOMPLEX нова супер формула, што ќе ви го ПРОДОЛЖИ и СПАСИ ЖИВОТОТ

К2 Komplex-от содржи витамин К2, новооткриен супер витамин коj ги воодушевува научниците и лекарите ширум светот. К2 е витамин од огромна важност и суштинско значење за човековот здравје. Формулата е збогатена и со лесно абсобрлив органски калциум (добиен од морска трева), витамин Д3, магензиум и цинк.

Формула која буквално може да ви го ПРОДОЛЖИ и СПАСИ ЖИВОТОТ !!!

Дознајте која е чудесната моќ на Витаминот К2 и што се може да направи за вашето здравје?

Читајте внимателно!

  • Ги зајакнува и зацврстува коските и забите
  • Драстично го намалува ризикот од Остеопороза
  • Го намалува ризикот од срцеви заболувања до 50%
  • Ги одржува здрави срцето и крвните садови
  • Ја спречува и повлекува артерoсклероза
  • Помага при проширени вени
  • Ја подобрува работата нa мозокот и нервниот систем
  • Го подмладува организмот и го успорува стареењето
  • Ги намалува брчките и ја прави кожата поеластична
  • Помага при диабетес

Да! Витаминот К2 е врската која му недостасува на Вашето здравје. Нов, малку познат витамин, а со чудесна моќ! 

Како делува витаминот К2 и зошто е толку важен за човековиот организам?

Витаминот К2 е тесно поврзан со двете најпакосни и најпоразителни болести на денешницата ОСТЕОПОРОЗАТА и СРЦЕВИТЕ ЗАБОЛУВАЊА.  Во Македонија  ОСТЕОПОРОЗАТА завзема епидемски размери, а од СРЦЕВИТЕ ЗАБОЛУВАЊА годишно умираат преку 15000 луѓе,  меѓу кои за жал се и голем број на лица под 40 години.

Како витаминот К2 помага и како е поврзан со овие две болести?

Престижниот British Medical Journal објави истражување кое ја шокираше медицинската јавност. Истражувањето потрвдува: жени кои земале калциум како додаток за исхрана за да спречат остепороза го зголемиле ризикот од срцев удар и артеросклероза (формирање на наслаги од калциум во артериите и крвните садови), за разлика од тие што не земале. Ова e трето истражување кое го потврдува овоj „тренд“.

Според истражувањето кациумот повеќе прави штета на срцето отклоку што помага при Остеопорозата.

Збунети? После оваа вест забуна настаналa и кај лекарите кои препишувале калциум и кај луѓето кои користеле калциум.

Значи ли ова дека ако не земаме калциум сме осудени на кршливи коски кои се распаѓаат од Остепороза? Или ако земаме калциум сме осудени на на стврднати и запушени артерии и на смрт од срцева болест?  Дали калциумот не убива?  Заклучокот од ова истражување бил збунувачки и зачудувачки и долго време се чувал под „тепих“, не е ни чудо што не сте чуле досега.

Истражувањата го повлекуваат прашањето "Дали треба да земаме суплементи со Калциум или да го избегнуваме како чума?" Истражувањата кои го гледаат само калциумот нема да ни дадат точен одговор дали калциум е штетен или корисен.

Вистинско прашање е "Како телото да го спроведува калциумот директно во коските, а воедно да го чува настрана од артериите и крвните садови каде прави голема штета?

ОДГОВОРОТ Е ВИТАМИНОТ НАРЕЧЕН К2 !!!

Витаминот К2 е врската која недостасува за решавање на мистеријата наречена ПАРАДОКСОТ НА КАЛЦИУМОТ: Зошто калциумот се складира во артериите каде е штетен, а не во коските каде е корисен?

Како Витаминот К2 може да не спаси?

Универзитетот во Мастрихт, Холандија кои се занимава  веќе 30 години со истражување на Витминот К2 дава објаснување на парадоксот на калциумот. Истражувањата покажуваат дека К2 е главен регулатор на калциумот. К2 го активира протеинот Остекалцин кој го привлекува Калциумот во коските и забите каде е најмногу потребен. К2 истотака го активира протеинот MGP (Matrix GLA protein) кој го буквално го „мете“ и отстранува калциумот од артериите и крвните садови каде е штетен и непотребен, со тоа се спречува нивно запушување и стврднување. Без присуство на витаминот К2 овие два протеини остануваат неактивни и не си ја обавуваат својата функција.

Што е заклучокот?

Витаминот К2 го става калциумот на вистинскиото место. Кога има доволно К2 во оргнизмот, коските се здрави и цврсти а артериите останувват чисти. Бидејќи нашето тело не создава витамин К2 и многу малце го има во нашата исхрана задолжително треба да се зема како додаток во исхрана.


К2 Komplex-от е нутритивна формула на база на витамин К2 –Мк7 обогатен со Органски калциум од морка трева, Магнезиум, ВитаминД3 и Цинк.