Dr. Viton - Magnezan Neuro

 

Magnezan Neuro е есенцијален коктел од магнезиум, витамини, антиоксиданси, аминокиселини и гинко билоба кои се задолжени за правилна функција на мозокот, нервниот систем и стимулатори на доброто расположение и благосостојба.

Моќен коктел кој ја стимулира правилна работа на мозокот што придонесува до подобра концентрација и помнење. Здравиот нервен систем ни овозможува да воспоставуваме хармонија и баланс на сите сетила.

Magnezan Neuro на Dr Viton:

 • Ја подобрува меморијата
 • Ја подобрува концентрацијата
 • Ја подобрува способноста за учење
 • Ја намалува вознемиреноста и стресот
 • Го оптимизира нивото на магнезиум во мозокот
 • Го одржува на квантитетот и квалитетот на синаптичките врски помеѓу мозочните клетки
 • Го спречува нарушувањето на важни канали кои се одговорни за меѓу клеточната сигнализација во мозокот

Најдобрата превенција од деменција и Алцхајмерова болест

Магнезиумот е потребен за повеќе од 300 биохемиски реакции и 600 ензимски реакции во телото. Magnezan Neuro е уникатна формула која мозокот лесно ја апсорбира со што помага во одржување на синаптичките врски помеѓу мозочните ќелии и го спречува нарушувањето на важни канали кои се одговорни за меѓуклеточната сигнализација во мозокот.

Придобивките на Magnezan Neuro за вознемиреноста и стресот се значителни, но за жал дури 75% од нас се во дефицит од магнезиумот како неоходен минерал и сите аминокисели, витамини, антиоксиданси и гинко билобата кои се неопходни за правилна мозочна активност. Магнезиумот е суштински минерал кој има толку маркантни својства во однос на анксиозноста и стресот што тој е нарекуван и „моќната природна анти-стрес терапија“.

Активни состојки:

 • Магнезиум
 • Л - карнитин
 • Л - аргинин
 • Витамин Ц
 • Јод
 • Фосфадил
 • Холин
 • Л-теанин
 • Витамин Б1 (Тиамин)
 • Витамин Б2 (Рибофлавин)
 • Витамин Б3 (Ниацин)
 • Витамин Б6
 • Витамин Б12
 • Витамин Д3
 • Гинко билоба екстракт