Dr. Viton - Tribulus

 

Dr. Viton - Tribulus ја промовира машката плодност, сексуалната желба, градењето на здрава мускулна маса, функцијата на уринарниот тракт и јакнење на либидото.

Нормалните нивоа на тестостерон исто така го поттикнуваат развојот на мускулите. Трибулус помага за зголемување на енергијата, придонесува за подобар и поквалитетен сон, го подобрува расположението и промовира поголема способност за справување со стресот. Сите овие состојби се поврзани со нормални нивоа на тестостерон, а Dr.Viton Tribulus го овозможува тоа.

Намаленото либидо може да биде штетно по менталното здравје и сексуланиот живот. Една од причините за ова е намалениот тестостерон во организмот, но трибулусот е докажан како импресивен зголемувач на тестостеронот во организмот, а со тоа и на либидото и сексуалната желба. 

Спортистите и бодибилдерите се во постојана потрага по додатоци кои ќе им дадат значајна предност во натпреварувањата и постигнувањето на своите цели, на безбеден начин и без употреба на синтетски анаболни стероиди.

Dr. Viton - Tribulus е природен нехормонален препарат и е доста популарен поради фактот дека е исклучително ефективен во зголемувањето на природниот тестостерон во организмот.

Една од причините што трибулусот е популарен кај бодибилдерите е што помага при зголемување на мускулната маса поради високите нивоа на слободен тестостерон. Што повеќе тестостерон циркулира низ организмот толку е поголем потенцијалот за градење на мускулите. Тестостеронот не само што асистира во растот на мускулите туку и во опоравокот на оштетените мускули и не одржува во анаболна состојба.

Трибулусот поволно делува и врз имуниот и уринарен систем и има диуретски својства. Тоа се постигнува како резултат од релаксација на мазните мускули и зголемување на протокот на крв низ половите органи.

Оваа билка се користи како совршена заштита против многу несакани ефекти кои се јавуваат како резултат на возраста и други фактори за намалување на тестостеронот. Трибулусот на природен начин го одржува производството на тестостерон, кој со текот на возраста се намалува и телото се бори за нормални нивоа на тестостерон.